Laureaat Provinciaal Muziekfestival 2015

Klik hier voor de reportage van FOCUS WTV (publicatie van Bernard Vanneuville 26/10/2015).

De vereniging heeft het provinciaal muziekfestival, in het Concertgebouw in Brugge gewonnen. De koninklijke stadsfanfare haalde het voor twee verenigingen uit Ieper en Beveren-Leie.

De Izegemnaars wonnen ook de vorige editie, ze volgen dus zichzelf op. De muzikanten uit Izegem komen als laatste aan bod in de finale. Iedere finalist krijgt een uur de kans om zijn programma uit te voeren. Intussen is de toon al gezet door twee sterke muziekensembles, maar Izegem haalt het.

Hard werken

Dirigent Hans Demeurisse: "Dat is de bevestiging van al het goede werk van de muzikanten. Blijvend en voortdurend goed werken. Daar kunnen we enkel tevreden mee zijn. Maar voetjes op de grond blijven is zeer belangrijk."

Aan de selectiewedstrijden namen er 24 West-Vlaamse ensembles deel. De finale is de strijd tussen de West-Vlaamse top drie. De jury valt voor het repertoire en de muzikaliteit van Stadsfanfaren. Het is de tweede keer dat Stadsfanfaren het provinciaal instrumentaal muziekfestival voor liefhebberskorpsen wint.