Het fanfare-orkest wordt vice-wereldkampioen op het WMC Kerkrade 2013

2013

De Koninklijke Stadsfanfaren behaalden onder leiding van dirigent Hans Demeurisse, een schitterend resultaat op de concertwedstrijden van het WMC Kerkrade. Met een eindscore van 93,17 % bekleden ze momenteel de tweede plaats in de 1° divisie. 

Voor het verplicht werk: Vita Aeterna - Alexander Comitas kregen ze een score van 92,83 %.

Voor het keuzewerk: Derivations comp. Marco Putz was er een score van 93,50 %.

In kasteel Wallemote werden de Smaakmakers 2012 - 2013 gehuldigd. Stuk voor stuk bedrijven, verenigingen of individuen, die niet alleen in eigen stad schitteren, maar ook Izegem (inter)nationaal meer bekendheid geven. De jury koos acht laureaten: Lieven Danneels van Televic en Voka, Moderna Products, restaurant La Durée, de Stadsfanfaren, Filip Decru, Michael Lanzo, de Drumband Vrede en Eendracht en postuum algemeen directeur van de Sint-Jozefskliniek Roger Duyck. 

Twee Izegemse verenigingen zijn bij de Smaakmakers 2012-2013. "De Koninklijke Stadsfanfaren wonnen in 2012 in Brugge het provinciaal Muziekfestival en mogen zich vier jaar lang het beste muziekkorps van de provincie noemen". "In 2013 werden ze op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade vice-wereldkampioen in de eerste divisie fanfares met 93,17 procent. De kroon op vele jaren werk voor dirigent Hans Demeurisse en zijn korps. De Stadsfanfaren zijn niet meer weg te denken uit het culturele reilen en zeilen van Izegem."