Trommelkorps

Logoe van het trommelkorps van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem

Welkom bij het trommelkorps

Naast het fanfareorkest is er ook een snedig en goed ogend trommelkorps o.l.v. Luc Vandeputte. Het trommelkorps gaat steevast de fanfare vooraf bij elke uitstap. Meespelen met het trommelkorps kan vanaf jonge leeftijd (3 de leerjaar). Het brengt de jongeren heel wat ritmische ervaring. De repetities voor het trommelkorps vinden plaats iedere dinsdagavond .(beginners vanaf 18.45 u. tot 19.30 u. en gevorderden van 19.30 u. tot 20.45 u.). Ben je geïnteresseerd om lid te worden van ons trommelkorps, aarzel dan zeker niet contact op te nemen. Je kan ons een berichtje sturen met de contactpagina.

Foto van Luc Vandeputte, instructeur van het trommelkorps van de koninklijke stadsfanfaren

Instructeur Trommelkorps: Luc Vandeputte

Het trommelkorps staat onder de leiding van instructeur Luc Vandeputte. Luc leidt iedere week de repetities van het trommelkorps in goede banen.Hij is diegene die onze jongere leden de nodige ritmische ervaring bijbrengt. Onder zijn leiding heeft het trommelkorps reeds diverse eervolle vermeldingen op tornooien behaald.

Duyck Domien

Tamboer-Majoor: Domien Duyck

De tamboer-majoor is de persoon die voor de fanfare uitloopt. Met een mace, een grote stok met een bol aan het eind, geeft hij door middel van tekens aan wat er dient te gebeuren. Dit kan betrekking hebben op de muziek of op de marsorde. Hij leidt alle uitstappen in goede banen. Hij is de chauffeur die onze vereniging de straten doorloodst wanneer we op uitstap zijn. Zijn richtlijnen worden nauwgezet door iedere muzikant gevolgd. Gedurende vele jaren was Etienne Vanhecke onze tamboer-majoor. In 2013 heeft hij de mace doorgegeven aan Domien Duyck (foto).

Affiche jeugdconcert KSFI met optredens van trommelkorps, beginnersband BBKSFI en Euphonia
Datum: 
zondag, 15 april, 2018
Plaats: 

Auditorium Ar'tiz Izegem

Toegangsprijs: 

8 euro (volwassenen) | 3 euro (-12 jaar)

De jeugdwerking van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem presenteert "Aquamusica"

Themaconcert door de jeugdwerking van de Stadsfanfaren Izegem, met optredens van trommelkorps, beginnersband BBKSFI en Euphonia. Thema is onder water ...

DEUREN: 16.00U | CONCERT: 16.30U

DIRIGENTEN

  • Willem Maertens (BBKSFI)
  • Gilles Demeurisse (Euphonia)
  • Luc Vandeputte (Drumband)

Kaarten te verkrijgen bij alle leden en op 0475 86 77 35.