Trommelkorps

Logoe van het trommelkorps van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem

Welkom bij het trommelkorps

Naast het fanfareorkest is er ook een snedig en goed ogend trommelkorps o.l.v. Luc Vandeputte. Het trommelkorps gaat steevast de fanfare vooraf bij elke uitstap. Meespelen met het trommelkorps kan vanaf jonge leeftijd (3 de leerjaar). Het brengt de jongeren heel wat ritmische ervaring. De repetities voor het trommelkorps vinden plaats iedere dinsdagavond (vanaf 18.45 u. tot 19.45 u.). Ben je geïnteresseerd om lid te worden van ons trommelkorps, aarzel dan zeker niet contact op te nemen. Je kan ons een berichtje sturen met de contactpagina.

Foto van Luc Vandeputte, instructeur van het trommelkorps van de koninklijke stadsfanfaren

Instructeur Trommelkorps: Luc Vandeputte

Het trommelkorps staat onder de leiding van instructeur Luc Vandeputte. Luc leidt iedere week de repetities van het trommelkorps in goede banen.Hij is diegene die onze jongere leden de nodige ritmische ervaring bijbrengt. Onder zijn leiding heeft het trommelkorps reeds diverse eervolle vermeldingen op tornooien behaald.

Datum: 
zaterdag, 2 april, 2022
Plaats: 

Ieper

Optocht Trommelkorps (50 jaar Jeugdbrandweer Westhoek-Ieper)

Op zaterdag 2 april 2022 viert Jeugdbrandweer Ieper zijn 50-jarige bestaan met een heus feestprogramma.

’s Avonds start het huldigingsgedeelte met een optocht naar de Grote Markt voor de officiële overhandiging van de nieuwe korpsvlag. Na dit overhandigingsmoment verplaatst de groep zich naar de Menenpoort om de Last Post bij te wonen. Wanneer de ceremonie aan de Menenpoort is afgerond, vertrekt de optocht terug naar de brandweerkazerne voor een afsluitende receptie met bijhorende toespraken.

Logo verenigde brandweer muzikanten

Samenwerking trommelkorps en verenigde brandweer muzikanten

De drumband van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem heeft begin 2019 een samenwerkingsverband aangegaan met de Verenigd Brandweer Muzikanten om hun trommelkorps te versterken.

Het eerste gezamenlijke optreden was op zondag 11 juli 2021.