Euphonia

Flyer jeugdconcert : Hibike - Reis door Azië
Datum: 
zaterdag, 10 oktober, 2020
Plaats: 

Auditorium Art'iz

Jeugdconcert - HIBIKE Reis door Azië - NIEUWE DATUM

De jeugd van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem neemt u mee doorheen de mysterieuze en spirituele taferelen van Azië. Een concert volledig in teken van het Verre Oosten!

Deuren open 19U. Concert 19U30.

Dirigenten

  • Euphonia; Gilles Demeurisse
  • BBKSFI: Willem Maertens
  • Drumband: Luc Vandeputte

Voorverkoop €6, aan de deur €8 (<12 jaar €3).

Kaarten verkrijgbaar bij de leden van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem of via mail naar info@ksfi.be.

Na het concert wordt u verwacht op een pittoreske, Oosterse markt in de inkomhal van de muziekacademie. Hier kunt u genieten van verschillende Aziatische specialiteiten!

Nieuw logo van Euphonia

Welkom bij Euphonia

Vanaf de M1 graad mag de jeugd meespelen bij de grotere boers en zussen van het jeugdkorps "Euphonia" o.l.v. Gilles Demeurisse. Zij repeteren op zondagvoormiddag, organiseren muziekkampen tijdens de vakanties en sturen ieder jaar leden naar de jeugdsolistentornooien. De resultaten op die tornooien spreken voor zich. Euphonia doet zelf ook mee aan jeugdwedstrijden waar ze goed scoren. De repetities voor Euphonia vinden plaats iedere zondagmorgen vanaf 10.45 uur tot 11.45 uur. Ben je geïnteresseerd om lid te worden, aarzel dan zeker niet contact op te nemen. Je kan ons een berichtje sturen met de contactpagina.

Nieuw logo van Euphonia

Dirigent Gilles Demeurisse

Gilles Demeurisse (Izegem, 21/09/1993) begon zijn muzikale carrière op bugel aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Izegem. Later besloot hij over te schakelen naar euphonium en trok naar het kunsthumaniora van Gent waar hij les kreeg van Dhr. Geert Verschaeve. 

Na de middelbare school zette Gilles zijn studies verder aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij les kreeg van Dhr. Nick Ost. In 2011 werd Gilles laureaat van de Dexia Classics. Vervolgens koos Gilles om naar het conservatorium van Gent te gaan studeren, waar hij les krijgt van Dhr. Frank Vantroyen. Hier behaalde hij in 2014 zijn diploma 'Bachelor in de muziek' en vatte er zijn masterstudies aan.

Gilles speelt geregeld als freelance-muzikant in orkesten zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht, de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine en de Vlaamse Opera. In 2014 was hij principal euphonium van de European Youth Brassband te Schotland. In 2015 won Gilles de 'London Grand Prize Virtuoso' waarbij hij de kans kreeg om te soleren in de Royal Albert Hall te Londen. Daarbuiten is Gilles solo-euphonium bij de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem en principal euphonium bij Brassband Buizingen.

Logo Euphonia
Datum: 
donderdag, 2 juli, 2020
Plaats: 

Nederland (Utrecht)

Concertreis naar Nederland (Utrecht)

Euphonia.
Onze concertreis naar Nederland gaat door van 2 tem 5 juli 2020. Meer informatie volgt nog.

Brochures evaluatieconcert Vlamo
Datum: 
zaterdag, 17 oktober, 2020
Plaats: 

Kortrijk

Evaluatieconcert Euphonia

Euphonia Izegem o.l.v. Gilles Demeurisse behaalde een eerste prijs cum laude in de afdeling uitmuntendheid op de evaluatieconcerten van VLAMO West-Vlaanderen op 21 oktober 2018 in het muziekcentrum Track Kortrijk.

In het weekend van 17-18 oktober 2020 (exacte datum en uur nog te beslissen door de organisatie) zal Euphonia weer deelnemen aan de evaluatieconcerten van Vlamo te Kortrijk..

Logo Euphonia
Datum: 
vrijdag, 12 februari, 2021

Repetitieweekend Euphonia

Het jaarlijks repetitie-weekend van Euphonia gaat door in het weekend van 12 tot 14 februari 2021.

Logo van het Europees Muziekfestival Neerpelt
Datum: 
zondag, 30 april, 2017
Plaats: 

Neerpelt

Euphonia behaalt eerste prijs cum laude op Europees Muziekfestival Neerpelt

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) is een jaarlijkse internationale muziek-ontmoeting te Neerpelt voor jongeren. De idee achter het festival is dat muziek(-beoefening) grenzen verlegt, banden smeedt en de horizon verruimt.

Op 30/04/2017 behaalde Euphonia onder leiding van Gilles Demeurisse een eerste prijs cum laude bij de fanfares reeks A. 

Consulteer de website van E.M.J. voor meer info.