Euphonia

Nieuw logo van Euphonia

Welkom bij Euphonia

Vanaf de M1 graad mag de jeugd meespelen bij de grotere boers en zussen van het jeugdkorps "Euphonia" o.l.v. Gilles Demeurisse. Zij repeteren op zondagvoormiddag, organiseren muziekkampen tijdens de vakanties en sturen ieder jaar leden naar de jeugdsolistentornooien. De resultaten op die tornooien spreken voor zich. Euphonia doet zelf ook mee aan jeugdwedstrijden waar ze goed scoren. De repetities voor Euphonia vinden plaats iedere zondagmorgen vanaf 10.45 uur tot 11.45 uur. Ben je geïnteresseerd om lid te worden, aarzel dan zeker niet contact op te nemen. Je kan ons een berichtje sturen met de contactpagina.

Gilles Demeurisse

Dirigent Gilles Demeurisse

Gilles Demeurisse (Izegem, 21/09/1993) begon zijn muzikale carrière op bugel aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Izegem. Later besloot hij over te schakelen naar euphonium en trok naar het kunsthumaniora van Gent waar hij les kreeg van Dhr. Geert Verschaeve. 

Na de middelbare school zette Gilles zijn studies verder aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij les kreeg van Dhr. Nick Ost. In 2011 werd Gilles laureaat van de Dexia Classics. Vervolgens koos Gilles om naar het conservatorium van Gent te gaan studeren, waar hij les krijgt van Dhr. Frank Vantroyen. Hier behaalde hij in 2014 zijn diploma 'Bachelor in de muziek' en vatte er zijn masterstudies aan.

Gilles speelt geregeld als freelance-muzikant in orkesten zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht, de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine en de Vlaamse Opera. In 2014 was hij principal euphonium van de European Youth Brassband te Schotland. In 2015 won Gilles de 'London Grand Prize Virtuoso' waarbij hij de kans kreeg om te soleren in de Royal Albert Hall te Londen. Daarbuiten is Gilles solo-euphonium bij de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem en principal euphonium bij Brassband Buizingen.

Datum: 
vrijdag, 11 februari, 2022
Plaats: 

Ieper

Jeugdweekend Euphonia en BBKSFI

Weekend: 11 t.e.m 13 februari 2022 te Ieper

Vanaf deze editie gaan de youngsters van BBKSFI ons ook vergezellen.

Logo Art'Iz Izegem
Datum: 
zaterdag, 11 september, 2021

Concert op het startfeest van Art'Iz

Op zaterdag 11 september om 15 uur treedt Euphonia op naar aanleiding van het startfeest van de muziekschool.

Logo van het Europees Muziekfestival Neerpelt
Datum: 
zondag, 30 april, 2017
Plaats: 

Neerpelt

Euphonia behaalt eerste prijs cum laude op Europees Muziekfestival Neerpelt

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) is een jaarlijkse internationale muziek-ontmoeting te Neerpelt voor jongeren. De idee achter het festival is dat muziek(-beoefening) grenzen verlegt, banden smeedt en de horizon verruimt.

Op 30/04/2017 behaalde Euphonia onder leiding van Gilles Demeurisse een eerste prijs cum laude bij de fanfares reeks A. 

Consulteer de website van E.M.J. voor meer info.