Datum: 
zondag, 22 oktober, 2023
Plaats: 

De Leest, Sint-Jorisstraat 62, Izegem

Toegangsprijs: 

15 €

Dubbelconcert Harmonie Grevenbicht - Papenhoven

De Koninklijke Stadsfanfaren ontvangen in eigen stad niemand minder dan de wereldkampioenen van 2022, de Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven uit Nederland. KSFI zelf schitterde vorige zomer alweer op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en bevestigde zo haar plaats in de Concertdivisie, meteen ook de hoogste muzikale afdeling. Samen met de Nederlandse harmonie brengen zij een uniek en zeer gevarieerd programma. Entertainment van de bovenste plank en een niet te missen kans. Zorg dat je er bij bent!

Van 15 uur tot 17 uur op zondag 22 oktober 2023 in de Grote Zaal van De Leest, Izegem.

TICKETS BESTELLEN VIA DE LEEST

Koffieconcert 05 november 2023
Datum: 
zondag, 5 november, 2023
Plaats: 

't SOK, Hoogstraat 15 Izegem

Toegangsprijs: 

10 euro / 6 euro voor min 12 jarigen

Koffieconcert

Stap binnen in een wereld waar muziek en smaak elkaar ontmoeten, waar melodieën samensmelten met de rijke aroma's van vers gezette koffie en verleidelijke desserts.

Op zondag 5 november vanaf 15 uur nemen de jeugdorkesten BBKSFI en Euphonia jullie mee op een muzikale reis, waarin onze zintuigen op een unieke manier worden verwend.

Tot dan voor een namiddag vol muzikale magie en gastronomische geneugten?

Tickets via de jeugdleden.

Teaseraffiche EMJ 2023
Datum: 
maandag, 1 mei, 2023
Plaats: 

CC Palethe Pelt, Jeugdlaan 2, 3900 Pelt

Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ)

Op maandag 1 mei nam ons jeugdfanfareorkest 'Euphonia' deel aan het Europees Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt in de categorie A.

Dirigent en orkest gaven het beste van zichzelf in een goed gevulde zaal en behaalden een verdiende 1ste prijs.

In de late namiddag werd - onder een zalige lentezon - deelgenomen aan de wandelparade waar onze mars "Wij zijn van de Stadsfanfaren" luidkeels werd uitgebruld. Pelt zal het gehoord hebben...

De slotshow met enig Eurovisiegehalte, was een fantastische afsluiter voor een al even fantastische dag. Het is uitkijken naar de volgende editie!

Logo WMC Kerkrade
WMC Kerkrade Koninklijke Stadsfanfaren Izegem
Datum: 
zondag, 24 juli, 2022

WMC Kerkrade

Vanaf heden is het volledige programma van van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem te vinden op de media-pagina van de website en ook op ons YouTube-kanaal 


Het Wereld Muziek Concours, afgekort WMC, is een internationaal muziekfestival dat vierjaarlijks in Kerkrade (Nederland) wordt gehouden.

Na succesvolle deelnames in 2005, 2009, 2013, en 2017 treden de Koninklijke Stadsfanfaren op in de Fanfareorkest ConcertdivisieDe Concertdivisie Fanfare is een speciale wedstrijdcategorie voor 's werelds beste amateurorkesten. De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem behaalden een uitmuntende score van 91,55 punten, een nog betere score dan tijdens de deelname in 2017 !

Koninklijke Fanfare Kempenbloei vzw pakte met 96,70 punten de titel Wereldkampioen in de Concertdivisie van de Fanfareorkesten. 

Resultaten

Programma van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem

  • Echoes of Frictions - Stan Nieuwenhuis
  • Chasing Light - Harrie Janssen
  • REM-Scapes - Thomas Doss arr. Gilles Demeurisse
  • Riften Wed - Julie Giroux - Ivan Meylemans
  • Metropolis 1927 - Peter Graham
CD 'Spirit of Terra Nova'

CD 'Spirit of the Terra Nova'

Reserveer vandaag nog de nieuwe CD 'Spirit of the Terra Nova' van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem onder leiding van Hans Demeurisse.

Aankoopprijs  15 € (plus eventueel verzendingskosten).

Na reservatie wordt U per mail gecontacteerd om afspraken te maken betreffende betaling en bezorging/verzending van de CD.

Logo Fanfarissimo

Samenwerkingsverband Fanfarissimo

Binnen het samenwerkingsverband Fanfarissimo hebben negen Belgische orkesten uit de eerste divisie en concertdivisie een plan bedacht om het repertoire voor fanfareorkest van vers bloed te voorzien. Elke deelnemende fanfare stort jaarlijks duizend euro in een gezamenlijke kas. Van het totaalbedrag worden ieder jaar twee compositieopdrachten uitgeschreven. Concreet betekent dit dus dat er 4500 euro per compositie beschikbaar is. 

De Koninklijke Stadsfanfaren van Izegem hebben zich aangesloten bij dit samenwerkingsverband.

De eerste compositieopdracht werd door de Koninklijke Stadsfanfaren toegekend aan Tom Davoren. Meer nieuws over deze compositieopdracht en de première volgt.